Written by

General Motors radi na električnom biciklu

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 160

Kompanija General Motors poznata po sjajnim automobilima, nedavno je lansirala u potpunosti električni automobil po imeu Chevy Bolt, a u planu im je da do kraja godine lansiraju i dva modela električnih bicikala. Ovo je objavljeno prije desetak dana, a predstavnici GM-a su objavili i kako će se jedan od modela moći sklapati.

Detaljnije aplikacije u vezi motora, baterije, rama i ostalih dijelova još uvijek nisu poznate, ali se spekuliše da će to biti u potpunosti električni bicikli naimijenjeni ljudima koji žive u prenaseljenim gradovima. 

Još 2015. godine, pričalo se o GM-ovom biciklističkom servisu, ali sada je jasno da se godinama radilo na konzumerskom proizvodu ne na servisu.  Hannah Parish, jedna od direktorica GM-a, izjavila je medijima da će ovi bicikli pomoći ljudima da se kreću u prenaseljenim gradovima te da će svima onima koji ih budu koristili uveliko poboljšati kvalitet života.

Bicikli su dizajnirani od strane GM-ovih dizajnera, tako da imaju obrise koji podsjećaju na automobile.  Ono što se zna jeste da poseduju prednje i zadnje LED svjetlo koje se može puniti, a u cijelom projeku se posebna pažnja posvetila sigurnosti vozača.