Written by

Gledajte bezvremensku seriju Izgubljeni na Pickboxu!

m:tel IPTV| Views: 171

Jedna od najgledanijih i najskupljih serija u istoriji televizije, Izgubljeni (Lost), dostupna je na Pickboxu sa svim svojim sezonama u okviru m:tel TV paketa. Saznajte zašto je upravo ova serija postala apsolutni televizijski fenomen!

O seriji su napisani deseci knjiga, redovno je uvrštavana u top-liste najuspješnijih serija svih vremena te je osvajala gomile Emmyja i Zlatnih globusa. No, nije sve baš slučajno. Originalan scenarij, nevjerojatan zaplet, više nego uvjerljivi likovi – sve je to pridonijelo vrtoglavom uspjehu Izgubljenih.
Ovo je priča o sedamdeset preživjelih od ukupno 324 putnika nakon pada aviona na letu 815 koji su sletjeli na tri lokacije na tajanstvenom ostrvu u južnom Pacifiku (snimano na jednom od ostrva Havaja). Iako je početna ideja bila snimiti seriju koja bi kombinovala elemente filma ‘Brodolom života’ i reality showa ‘Opstanak’, glavni adut serije neobični su događaji koji pacifičko ostrvo pretvaraju u veliku misteriju. I baš te misterijie razlog su što serija ima na stotine hiljada odanih obožavatelja koji i dan danas raspravljaju o tome šta se događalo na tom ostrvu.

Misterije koje su dovodili fanove do ludila

U fokusu radnje na naoko rajskom ostrvu misteriozno je Čudovište, preživjele muče takozvani Drugi, a utočište na kojem su se zatekli obiluje fantastičnim i neobjašnjivim pojavama. U prvom planu nalaze se hirurg Jack Shephard, prevarant Sawyer, zidar i umjetnik Michael Dawson sa sinom Waltom, žena sa druge strane zakona Kate Austen, dobitnik na lotu Hurley, misteriozni John Locke, irački vojnik Sayid, trudnica iz Australije Claire.

Napetih šest sezona dovodilo je fanove do potpunog ludila, što zbog velike količine neodgovorenih pitanja, što zbog samih misterija i tema kojima se serija bavila (tajna društva, uskrsnuća, putovanje vremenom, polarni medvjedi). Uprkos podijeljenim mišljenjima oko cijele serije, ali i samog finala (Jesu li bili mrtvi? Što se dogodilo nakon eksplozije nuklearne bombe? Ko je upucao Sawyera?!), svi fanovi slažu se oko jedne stvari – ‘Izgubljene’ bi mogli gledati unedogled!

Zanimljive činjenice

  • Dvodijelna pilot-epizoda Izgubljenih smatra se najskupljim pilotom u istoriji ABC-a. Jedna epizoda koštala je između 10 i 14 miliona dolara dok je uobičajena cijena za pilot oko 4 miliona dolara.
  • Glumica Evangeline Lilly gotovo je propustila priliku da glumi Kate – zato što ima kanadsko državljanstvo. Problem s njenom vizom značio je da ne može početi snimati s ostatkom ekipe pa je gotovo svaka scena bez njenog lika već snimljena do vremena kada je dobila dozvolu za rad.
  • Ian Somerhalder bio je prvi na audiciji za Lost, ali je isto tako bio i prvi kojeg su ubili u seriji.
  • Avion koji se srušio bio je dio flote izmišljene aviokompanije Oceanic Airlines. Autori serije otvorili su lažnu stranicu kompanije Oceanic na internetu predstavljajući je kao pravu, i čak su primali rezervacije za letove.
  • Početak Izgubljenih poklopio se procvatom društvenih mreža poput Facebooka i Twittera pa je promocija u potpunosti prebačena online.
  • U jednom trenutku radnja je postala toliko komplikovana, obožavatelji su počeli sumnjati da neke misterije nikada neće biti riješene i gledanost se prepolovila. Objavom ABC-a da se zna plan serije od početka do kraja i obećanjem da će misterije biti riješene, povratili su gledaoce.

Kompletnu seriju možete gledati odmah na Pickboxu, a ukoliko postanete korisnik jednog od m:tel TV paketa dobijate mogućost kupovine odličnog Tesla TV-a po cijeni od samo 1 KM, ili se možete odlučiti za poklon bon do 300 KM! U oba slučaja dobijate i najbrži internet sa brzinom i do 100/50 Mbps.

Za detaljnije informacije o aktuelnoj ponudi možete se informisati na našem sajtu www.mtel.ba