Written by

Gledajte Klasik i u decembru: Ne propustite 12 novih, premijernih naslova

m:tel IPTV| Views: 94

klasik-tv

Već prvog dana sljedećeg mjeseca Klasik TV donosi jednu premijeru, od ukupno 12 premijernih naslova koji će biti prikazani u zadnjem mjesecu ove godine. Tako se 1.12. u 22 časa, prikazuje jedan od najuspješnijih filmova Vatroslava Mimice u kojem se prepliću sadašnjost, prošlost i mašta – Ponedjeljak ili utorak. Film je nagrađen na Pulskom festivalu Velikom zlatnom arenom za najbolji film te Zlatnom arenom za režiju i za fotografiju.

Sedmicu poslije, 8.12. u 20.05 časova, na rasporedu je film Svanuće Nikole Tanhofera, koji je nadahnut francuskim Novim talasom i bavi se emocionalnim odnosima unutar radničkog miljea. Glavnu žensku ulogu tumači nekada popularna pjevačica Senka Veletanlić.
15.12. u 22.00 časova Klasik TV donosi dramu Kiklop, ekranizaciju klasičnog modernističkog romana Ranka Marinkovića. Vrdoljakova vizija Kiklopa bila je prikazati duh Zagreba uoči Drugog svjetskog rata, a u filmu uspješno spaja intelektualni sadržaj Marinkovićeve literature s populističkim scenama pa je film u kinima bio odlično gledan. Glumačku ekipu čine zvučna imena od Frane Lasića, Ljube Tadića, Mire Furlan, Rade Šerbedžije do Zvonimira Rogoza, Karla Bulića i Borisa Dvornika. Na filmskom festivalu u Puli film je nagrađen Zlatnom arenom za žensku epizodnu ulogu, koju je dobila Mira Furlan i nagradom publike Jelen.

klasik

Diverzanti reditelja Hajrudina Krvavca, koji je bio jedan od najpopularnijih reditelja partizanskih spektakla (Most, Valter brani Sarajevo), na programu su 22.12. u 20.05 časova. Desetak godina prije nego što će snimiti Partizansku eskadrilu, nadahnut istinitim događajima – partizanskim napadom na sarajevski aerodrom, Krvavac snima Diverzante, uzbudljivu i dinamičnu akcijsku priču s Batom Živojinovićem i Ljubišom Samardžićem u glavnim ulogama. 

Dana 29.12. u 20.05 časova prikazuje se komedija Posljednji skretničar uzanog kolosijeka, koju je Vesna Ljubić snimila nakon filma Prkosna delta. To je skica svakodnevnog života malog mjesta u kojemu se cijeli život odvija oko željezničke stanice.

Zadnji dan ove godine prepun je komedija na Klasik TV-u, a posebno ističemo premijeru Šećerne vodice 31.12. u 20.05 časova. Radnja filma je o studentkinji pomalo muškobanjastog izgleda i ponašanja, koja zapravo ne uspijeva riješiti svoje adolescentske traume. Neprilike u koje se sama dovodi i nevolje koje pravi drugima opravdava svojim “groznim” izgledom. Misleći kako sve svoje traume može riješiti jednim potezom, ona odluči, umjesto na ekskurziju, otići na plastičnu operaciju. U vrijeme premijere film je bio vrlo popularan i rado gledan, a osvojio je i više nagrada. Na filmskom festivalu u Puli glavna glumica Sonja Savić dobila je Zlatnu Arenu za najbolju žensku ulogu.

klasik-2Unutar Ciklusa slovenskih klasika koji su na programu svakog ponedjeljka i utorka u 20.05časova, nalaze se i dvije premijere, drama “Na papirnatim avionima” u ponedjeljak 5.12. i špijunski triler “X 25 javlja” u utorak 13.12. Kultna serija “Kuda idu divlje svinje” nastavlja se u istom terminu, petkom i subotom od 21.00. Dugovječnosti serije doprinijeli su, među ostalim i glumci – Ljubiša Samardžić kao simpatični negativac Crni Rok, Fabijan Šovagović kao lukavi žandarski narednik Mile Vrbica, Jovan Ličina kao Veriga, Ivo Serdar kao Šojka, Mladen Crnobrnja kao Plik i drugi.

Petkom, subotom i nedjeljom u 18.00 časova na rasporedu je humoristička serija Leteći cirkus Montija Pajtona, a u istom terminu pogledajte i premijere svjetskih klasika – 30.12. komediju “Nebo može čekati”, a 31.12. vestern “Sve se može, amigo”.

Kanal TV Klasik dostupan je osnovnom Open IPTV paketu na poziciji 303.

Za više informacija o aktuelnoj Open ponudi i drugim Open IPTV sadržajima posjetite stranicu open.mtel.ba.