Written by

Gledajte Klasik TV i u junu

m:tel IPTV| Views: 239

Klasik TV koji možete pronaći na poziciji 030 u Osnovnom Open IPTV paketu, je kanal posvećen regionalnim filmskim klasicima, serijama, nezaboravnim dokumentarcima i omiljenim animiranim filmovima. U mjesecu junu, Klasik je za vas pripremio i nekoliko premijernih naslova od kojih izdvajamo:

Piran, 1. juna u 21.20 časova

1

Debitantski film reditelja i književnika Gorana Vojnovića, jednog od perspektivnih slovenskih autora mlađe generacije. U svom prveencu on isprepliće sudbine troje junaka koje povezuje zajedničko iskustvo preživljavanja vihora Drugog svjetskog rata i suočavanja s njegovim posljedicama koje i danas traju. Jaku glumačku ekipu čini tandem – Mustafa Nadarević i Boris Cavazza.

Ispod crte, 8.juna u 20.05 časova

2

Drama Petra Krelje koja analizira posljedice rata kroz živote desetak protagonista i nudi uvjerljiv prikaz disfunkcionalne porodice. Film je na festivalu u Puli osvojio nagradu publike Jelen, Jasna Bilušić dobila je za debitantsku ulogu Zlatnu arenu, baš kao i Dubravka Ostojić za sporednu ulogu.

Ram za sliku moje drage, 22.juna u 20.05 časova

3

Dirljiva drama o odrastanju nastala pod uticajem francuskog Novog vala, smatra se jednim od remek djela bosansko-hercegovačke kinematografije. Zapaženu ulogu odigrao je Zoran Radmilović, a seksipilnom pojavom osvaja glumica Dušica Žegarac.
Put lubenica, 29.juna u 21.45 časova

4

Drama Branka Schmidta koja je na 31. međunarodnom festivalu u Clevelandu proglašena najboljim filmom istočne i srednje Evrope. Za glavnu ulogu Krešimir Mikić je osvojio Zlatnu Arenu za najbolju glavnu mušku ulogu na festivalu u Puli, gdje je film nagrađen i za najbolju scenografiju te najbolji ton, a osvojio je i nagradu kritike “Oktavijan”.

Za više informacija o aktuelnoj Open ponudi i drugim Open IPTV sadržajima posjetite stranicu open.mtel.ba.