Written by

Glumice koje nas inspirišu 365 dana u godini

m:tel IPTV| Views: 71

Foto: HBO Pressroom

Foto: HBO Pressroom

Osmi mart – kalendarski dođe i prođe, ali za razliku od samog datuma, poruka Dana žena bi trebalo da živi 365 dana u godini. Vođeni mišlju da snažne i inspirativne žene ne bi trebalo da budu tema samo jedan dan u godini, donosimo vam priču o glumicama koje svojim talentom i stavom zaslužuju da se o njima priča…

…pa i devetog marta.

  1. Sarah Jessica Parker

Svima znano lice kultne serije „Seks i grad“, Sarah Jessica Parker je ulogom Carrie Bradshaw utjelovila svakodnevne, ali i one vječite dileme moderne žene. Sa deset Emi nominacija i milionima gledalaca ispred malih ekrana, Carrie je postala mnogo više od lika. Carrie je postala simbol vremena i muza mnogima. 

No, karijerni put glumice nije stao onog dana kada se emitovala posljednja epizoda.

Istovremeno senzibilna i odvažna, Sarah se kroz godine izgradila i kao filmska glumica, ali i preduzetnica, pri tome ostajući požrtvovana majka i supruga. Nakon duge pauze, Parker se 2016. vratila na scenu kao Frances Dufresne, snažna žena uhvaćena u vrtlogu razvoda. Za ovu rolu, Sarah je nominovana za Zlatni globus, a zašto je ova nominacija i te kako zaslužena, i sami ćete se uvjeriti kada jednom počnete gledati „Razvod”.

  1. Nicole Kidman

Nicole Mary Kidman, rođena 20. juna 1967. godine. Postoji li filmofil koji nije čuo za ovu Ženu? (Da, sa velikim Ž). Iza nje stoje jedan Oskar, dva Emija, pet Zlatnih globusa i jedan Srebrni medvjed, a ispred nje…

Vrijeme će pokazati, ali jedno je i te kako sigurno – ova Australijanka je, kako izreka kaže, poput vina. S godinama je sve bolja i sve smjelija da pokaže puni sjaj svog talenta. Pozorište, film i serija – na sve tri dramske scene se okušala i na sve i jednoj dokazala da glumici poput nje sam medijum nije od značaja.

Posljednja rola kojom nas je Nicole Kidman još jednom podsjetila da je samo jedna Nicole Kidman jeste ona koju tumači u seriji „Male laži“. O Malim lažima svi bruje, ali da li su odista zaslužile toliku buku? I u kojoj mjeri je Celeste Wright, uloga koju igra Nicole, „kriva“ za to?

Otkriti možete i sami na HBO kanalu.

  1. Elizabeth Moss

Za sebe kaže da je feministkinja kojoj su u životu od krucijalnog značaja tolerancija i jednakost za svakog čovjeka. Mi bismo samo dodali da je i iznimno talentovana.

Pažnju publike i kritike je osvojila ulogom u seriji „Momci s Medisona“, ali ne, Elizabeth nije imala u planu da svoju karijeru okonča jednim maestralnim nastupom. Naprotiv, nastavila je da traga za novim izazovima, a posljednji u kojem je dala znak da njeno vrijeme tek dolazi je rola u seriji „Sluškinjina priča“.

Ukoliko još niste počeli da pratite priču o kojoj svi pričaju, reći ćemo vam samo da još nije kasno da saznate zašto je vrijedna pričanja, ali i prepričavanja.

 

A sve ove glumačke dive u njihovim kultnim serijama možete da pratite i putem m:tel TV Paketa.

Priču o znamenitim ženama koje su mijenjale tok istorije pročitajte ovdje.