Gmail dobija audio i video pozive

Stižu promjene i na Gmail, a riječ je o novoj funkciji – pozivima. Cilj Google-a jeste da ovu aplikaciju pretvori u servis za komunikaciju.

Naime, Google će aplikaciji Gmail dodati mogućnost pozivanja drugog korisnika putem opcije Meet. Tako će, osim što služi za dogovaranje i održavanje sastanaka, Meet dobiti funkcije VoIP aplikacije.

To samo dokazuje koliko je kompaniji Google važan dalji razvoj servisa koje nudi izuzetno popularni Gmail.

Sada će opcije koje nudi uključivati mejlove, chat, grupne razgovore, video-konferencija te pozive. Tačnije, postaće servis za komunikaciju.

Podsjećamo da je prije samo mjesec dana objavljeno i da Google Hangouts odlazi u istoriju te da će ga zamijeniti Chat.

Razvoj Google Workspace-a se, očigledo,  sve više intenzivira. To će biti od velike koristi za one kojima nove funkcije olakšavaju organizaciju posla i komunikaciju. Međutim, još uvijek je mnogo korisnika koji Gmail koriste isključivo za mejlove, a ne kao sveobuhvatni servis za komunikaciju.

 Iz kompanije su pojasnili da će korisnici, nakon redizajna, moći da sakriju one funkcije u aplikaciji Gmail koje ne koriste.

U svakom slučaju, update se očekuje u toku septembra, a najprije će biti ponuđen poslovnim korisnicima. Nakon što konačno svi ažuriramo svoj Gmail, vidjećemo kako će to uticati na način korišćenja aplikacije.