Written by

Godina Alcatel-ove fantastične četvorke

moj android| Views: 132

alcatel_idol_4_pro

Kineska kompanija Alcatel je izbacila nove modele iz svoje Idol serije, koja su uveliko nadmašila očekivanja korisnika prethodnika ove serije. Na ovogodišnjem MWC-u otkrivena su dva modela, od kojih svaki nosi specfičnosti koje nadmašuju brojne mobilne uređaje konkurenata.

Međutim, ovi uređaji, Alcatel Idol 4 i Idol 4S, zapravo su dio fantastične četvorke čije otkrivanje se očekuje u toku 2016. godine. Ostala dva modela su Alcatel Idol 4 Pro, koji će imati Windows 10 za mobilne uređaje, i Alcatel Idol 4 Mini sa Android 6.0 Marshmallow, operativnim sistemom.

alcatel_idol_4_mini

Kada je u pitanju Alcatel Idol 4 Pro, izgledom će biti isti kao Idol 4S, ali nosiće daleko veću snagu, a dodatna prednost mu je posjedovanje Windows 10 verzije za mobilne uređaje. Takođe, ovaj model će navodno imati i FHD displej od 5.5 inča, sa Snapdragon 820 procesorom. Krasiće ga i 4 GB RAM-a i 64 GB ugrađene memorije. Ljubitelji kamere će uživati u 8 megapiksela prednje kamere, ali i pozadinskoj od čak 21 megapiksela. Izrdržljivost ovog uređaja neće predstavljati problem, što obećava 3000mAh jačina baterije.

S druge strane, Alcatel Idol 4 Mini, imaće ekran sa rezolucijom od 1280×720 megapiksela (HD), a još uvijek nije sa sigurnošću potvrđeno koji procesor će biti sastavni dio ovog uređaja. Ostale karakteristike podrazumjevaju skener za otisak prsta, prednju kameru od 5 megapiksela, pozadinsku od 13 megapiksela sa LED blicem i izdržljivost baterije koju obećava 2400 mAh snage.

Ono što je sigurno jeste da je Alcatel postavio svoje uređaje visoko na ljestvici najočekivanijih ovogodišnjih modela, a korisnike ostavio u prilično velikoj dilemi po pitanju izbora najbolje verzije.