Written by

Google Account u novom ruhu

moj android| Views: 361

Kompanija Google trenutno testira novi dizajn sekcije stranice ‘Settings’ koji se može pronaći pod Google tab-om. Uprkos tajmingu ne radi se od opciji u sklopu Android P DP3 već o jednom sporednom testu.

Trenutni UI nema nikakve katastrofalne greške ali mnogi smatraju kako je prilično loše organizovan. UI koji se testira predstavlja mnogo bolju opciju za ostale Android vizuale i, što je najvažnije, omogućava korisnicima da se mnogo lakše snađu. Sve se može jednostavnije otkriti i u dnu se nalaze četiri dugmeta: ‘Account’, ‘Search’, ‘Support’ i ‘Menu’. Osim toga postoji i horizontalno postavljena traka za skrolovanje koja omogućava korisnicima da lakše prelaze is sekcije u sekciju. Alternativa je i odabir ‘Menu’ dugmeta u sklopu kojeg možete pronaći sve sekcije koje su vam potrebne.

Odabir naprava na kojima će se ova opcija testirati potpuno je nasumičan i neće imati veze sa tim koju verziju Google aplikacije ili Android sistema korisnici imaju.

Sve u svemu, ova promjena je estetski odličan i funkcionalniji izbor te se nadamo da će uskoro biti dostupna na svim uređajima.