Written by

Google asistent postaje višejezičan

m:ovo m:ono| Views: 179

Na IFA sajmu koji je održan u Berlinu, Google je objavio kako će Google Assistant postati više jezičan čime će postati prvi virtuelni asistent koga ćete moći prebaciti sa jednog jezika na drugi. Ova nova opcija je već dostupna što znači da se vašem telefonu možete obratiti na Engedkom, Njemačkom, Francuskom, Španskom, Italijanskom ili Japanskom, a u narednom periodu bi trebalo da bude dostupno još jezika. 

Iz Google-a su istakli kako je ovo sjajna opcija za sve porodice u kojima se koristi više od jednog jezika jer ćete asistentu moći postavljati pitanja na nekoliko jezika. Pored toga poboljšana je funkcija korištenja asistenta putem Chromecast-a.

Ukoliko imate Google Home i Chromecast povezan na vaš televizor sada ćete biti u mogućnosti da vidite mnogo više vizuelnih rezuultata na vašem velikom ekranu. Asistent sada ima opciju da prikazuje stvari poput prognoze vremena, sportskih rezultata na vašem televizoru što je zaista sjajna stvar. Ukoliko već gledate sadržaj putem Chromecast-a, asistent će vizuelne rezultate staviti na sami vrh, umjeto da ga stavlja na neki novi ekran.