Written by

Google Assistant dobija nova poboljšanja

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 234

Kada ćutnja prestaje biti zlato?  Onda kada ste Google i kada nudite rješenja za probleme koji su prisutni, bili mi njih svjesni ili ne.

Bez obzira da li ste fan iOS ili Android uređaja, funkcije Google Assistant-a će vam biti dostupne. Za početak, integracija Assistant-a sa Google mapama i mogućnost glasovnog odgovaranja na poruke,  reprodukcije audio sadržaja i dijeljenje predviđenog vremena dolaska na određenu lokaciju porodici i prijateljima.

Već neko vrijeme Google ima opciju da identifikuje željeni hotel i informacije o potvrđenim letovima kroz gmail, ali počevši od ove godine Assistant-u uz : ”Google, potreban mi je check in na let.” i Google Keep, Bring!, Choise Hotels, imaćete kompletan plan putovanja razrađen do najsitnijih detalja na vašem mobilnom telefonu.

Kompatibilnost sa SMS porukama, Viber-om, WhatsApp-om, Messenger-om i sličnim aplikacijama će smiriti suvozača i ostale prisutne u atomobilu kojim upravljate dok odgovarate na pristigle poruke. Tačnije, smiriće one čiji vozači koriste Android telefone, ostali će pričekati još neko vrijeme sa razmjenom poruka tokom vožnje.

Posljednja, ali ništa manje važna funkcija je značajna vlasnicima četvorotočkaša koji će uz Verizon HumX u svako doba dana (i noći) imati pregled o parametrima svog automobila. Još nije poznato kada će ova funkcija biti dostupna za korisnike i kolika će joj biti cijena.