Written by

Google Assistant ima 6 novih funkcija

m:ovo m:ono| Views: 54

asistent

Google je 2016 godine svijetu predstavio Google Assistant, u koga su mnogi sumnjali, a sada dvije godine kasnije na I/O konferenciji održanoj prije desetak dana predstavili su neke od najnovijih funkcija.

Mali virtuelni asistent iz Google-a je evoluirao, a neke od njegovih novih funkcija sigurno će oduševiti većinu korisnika. Ono što je istaknuto na samom startu jeste da će Google Assistant naučiti kako da obavlja telefonske pozive. Plan je da asistent dosegne taj nivo, da glatko odgovara na pitanja, tako da osoba sa kojom razgovara ne shvati da priča sa mašinom.

Drugo unapređenje tiče se glada vašeg asisitenta, odnosno sada možete birati između šest ponuđenih glasova na engledkom jeziku, a jedan od njih pripada poznatom pjevaču John-u Legend-u. U skoriije vrijeme biće dostupno još šest novih glasova. Ovo je prilično bitno jer ukoliko etso koristite asistenta onda bi trebalo da vam njegov glas odgovara.

Ono što mnogim korisnicima smeta jeste činjenica da Google Assistant ne zvuči uvijek prirodno, već izvještačeno, a i to bi se uskoro moglo promijeniti, jer Google radi na poboljšanju ove opcije. Pored toga, Assist<nt će naučiti kako da obavlja više stvari odjednom. I posljednje čime su se na konferenciji pohvalili jeste to da će virtuelni asisitent doviti svoj prikaz na uređajima, a taj prikaz će vam omogućiti da komunicirate sa asistentom jednostavnim dodirom, a ne glasovnim komandama.