Google Assistant

Written by

Google Assistant može čitati i odgovarati na poruke u drugim aplikacijama

m:apps, preporučujemo| Views: 137

Kako vam zvuči da više ne morate svaki minut gledati na telefon i čitati obavještenja koja su pristigla? Google Assistant sada ima rješenje, i moći će čitati i odgovarati na poruke i u drugim aplikacijama.

Aplikacija Google Assistant je dobila novo ažuriranje koje vam omogućava interakciju s više aplikacija za razmjenu poruka s govornim naredbama. Uz vaše dopuštenje da Google-ova aplikacija pristupa obavještenjima, softver će sada čitati vaše poruke s trećih aplikacija za razmjenu informacija, a takođe ćete moći odgovoriti na njih putem Google Assistant-a.

To ste i do sada mogli raditi s tekstualnim porukama, ali pomoćnik nikada nije mogao pročitati vaše poruke s WhatsApp-a ili Facebook Messenger-a.

Za početak, zatražite od pomoćnika da “pročita poruke” i potom će zatražiti da omogućite pristup Obavještenjima. Nakon odobrenja, čitaće vaše poruke i tražiti od vas da odgovorite glasom. WhatsApp, Telegram, Slack, GroupMe, Discord i Facebook Messenger nalaze se na listi aplikacija koje rade u okviru novog ažuriranja.

Vizualna kartica Google Assistant-a prikazuje vam pregled poruke, ime kontakta i aplikaciju putem koje će odgovoriti. Ovo se zaista čini kao odličan dodatak dosadašnjim mogućnostima Google Assistant-a i sigurni smo da će, zbog sve ubrzanijeg način života, naići na dobar prijem kod korisnika.