Google Beachview

Written by

“Google Beachview” vas vodi na virtuelno putovanje sa delfinima

m:ovo m:ono| Views: 168

Google Beachview

Ako ste oduvijek sanjali o tome da jednog dana otputujete na neko tropsko ostrvo i plivate sa delfinima, imamo dobru vijest za vas. Od sada ćete imati priliku da zaplivate sa delfinima ni manje ni više, nego iz udobnosti sopstvenog doma! Sve što vam je potrebno za to je vaš računar, laptop ili tablet i morska avantura može da započne.

“Google street view” je ponovo nadmašio očekivanja korisnika i nakon fascinantnih slika sa cijele površine planete donosi prvi svjetski podvodni “Streetview”. Uz pomoć odlične “Beachview” opcije imate priliku da posjetite jedno od najbolje čuvanih mjesta na planeti – brazilska ostrva “Fernando de Noronha” koja su pod UNESCO zaštitom. Do sada su samo male grupe turista imale priliku da obiđu skrivene podvodne prolaze koji se nalaze oko ovih ostrva, a fotografije prikazuju i obližnji “das Rocas” atol koji je poznat po svojoj koloniji delfina. Radi se o specifičnoj vrsti malih i okretnih delfina koji su zanimljivi zbog svojih veoma vještih podvodnih akrobacija.

“Beachview” omogućava jedinstven pogled na površinu ovih popularnih tropskih ostrva, a nakon toga i na morske dubine koje nude mnoge uzbudljive sadržaje. Tokom virtuelne ture možete pratiti delfine dok plivaju kroz “de Sela” kanal kao i morske kornjače kako se kreću kroz “Buraco das Cabras” prolaz.

Google Beachview2

Jedinstveni projekt kompanije “Google” uzeo je najbolje elemente iz klasičnog street view programa i primijenio ih na morsko okruženje. Ova kompanije je pokrenula sličan projekt 2013. godine kada je korisnicima web stranice “Florida Beach Finder” omogućila da virtuelno obiđu najljepše plaže u blizini Floride, od najpoznatije Miami beach plaže do St. George ostrva.

Ovaj projekt pokrenut je u saradnji sa turističkom organizacijom Floride koja je na taj način htjela poboljšati pregled turističke ponude na svojoj službenoj web stranici. “Google maps” pruža i fascinantan pregled najpoznatijih svjetskih okeana. Ukoliko u Google pretraživač ukucate ‘Google Oceans Streetview’ imaćete priliku da pregledate nevjerovatne podvodne fotografije australijskog koraljnog grebena, olupina brodova, te da pratite jato kitova ubica koji idu u lov.

Isprobajte već danas ovu odličnu Google opciju i ponovo otkrijte čari morskih dubina.