Google Calendar ponovo dostupan offline

Google Calendar će ponovo biti dostupan u offline režimu za razliku od 2018. godine kada korisnički softver nije pružao mogućnost da se podacima kalendara pristupi bez internet konekcije.

U slučaju da su vam potrebne informacije iz kalendara, a nemate pristup internet vezi,  od sada njima možete pristupiti i iz offline statusa, a na Google blogu Workspace Updates stoji napomena da će neki od korisnika morati manuelno pokrenuti ovu opciju.

Naime, na blogu se, u okviru teme o offline kalendaru, govori samo o nalozima koji imaju pristup Workspace-u (ranije G Suite).

Budući da je to unijelo određene zabune među „obične“ korisnike, postoji način da se provjeri dostupnost ove offline opcije slijedom koraka: podešavanja/opšte/uključi kalendar van mreže/ponovo učitaj. Po završetku provjere, status kalendara bi trebalo da pokazuje Spremno za offline.

U narednim danima se očekuje da ova opcija postepeno bude vidljiva svima, pa se zbog toga ne treba iznenaditi ako nekim korisnicima offline Google Calendar bude dostupan prije ostalih.