cardboard

Written by

Google cardboard – kartonski set za virtuelnu stvarnost

m:ovo m:ono| Views: 313

cardboard google

Ako ne možete priuštiti ni jedan od setova za virtuelnu stvarnost koji se trenutno nalaze na tržištu, Google je tu da vam pomogne. Google cardboard aplikacija omogućava svim korisnicima pametnih telefona koji rade na Android OS da svoje telefone pretvore u setove za virtuelnu stvarnost pomoću “uradi sam” slušalica i kartonskih “naočara”.

Ovaj uradi sam seta za virtuelnu stvarnost nije baš poput popularnog Oculus rifta, ali koga briga kako izgleda ako će vam pružiti nevjerovatan doživljaj virtualne stvarnosti, zar ne?

Kartonska aplikacija korisnicima omogućava da gledaju YouToube, virtuelno se provode na ulicama Google Street view ili se virtuelno penju po himalajima sa Google Earth opcijom.

Prije nego krenete u svoju virtuelnu akciju potrebno je da sami sastavi svoj set koji je napravljen od kartona, čičak trake, magneta i sočiva, a uz detaljna uputstva koje je Google obezbijedio sastavljanje ne bi trebalo da predstavlja problem ni nespretnicima.

Aplikacija je vam je odmah dostupna na Google Play, a sav ostali materijal možete kupiti u bolje opremljenim prodavnicama. Detaljna uputstva možete pronaći na Cardboard sajtu i za sastavljanje vašeg seta neće vam biti potrebno više od nekoliko minuta.

cardboard stvarnost

cardboard