Google Chrome ažuriranje donosi i sistem za jače lozinke

Ne da vam se da pamtite lozinke, pa imate jednu istu za sve naloge? Ili niste vični sklapanju pasvorda koje niko nikad ne bi mogao da „dekodira“? Google Chrome je mislio na vas i donosi sistem za jače lozinke!

Posljednji update koji dolazi na naš Chrome pomoći će nam da još bolje zaštitimo naše naloge. Naime, u samo jednom potezu moći ćemo da popravimo sve naše slabije lozinke kako bismo se osigurali od neželjenih pokušaja hakovanja. To će nam naročito biti korisno kad je riječ o stranicama koje sadrže lične podatke poput informacija o bankovnom računu.

Evo kako da iskoristite sve nivoe prednosti menadžera za pasvorde.

Kada kliknete na svoju ikonicu u gornjem desnom uglu pretraživača, treba da odaberete ikonicu ključa. Takođe možete pristupiti traženim podešavanjima ako u address bar upišete link chrome://settings/passwords.

Zatim odaberite opciju check passwords i pogledajte listu onih lozinki koje bi trebalo da promijenite. Osim toga, Chrome može za vas kreirati nove, jače šifre kako više ne biste morali da brinete o sigurnosti svojih naloga.

Redovno mijenjajte šifre (barem na godišnjem nivou), a takođe preporučujemo da sve podatke koje koristite za pristup stranicama, naročito za mejlove, društvene mreže i druge servise, čuvate i van samog računara – na listu papira. Što je sigurno, sigurno je!