Written by

Google Chrome ima zanimljiv dodatak za pomoć pri učenju jezika

m:ovo m:ono| Views: 53

lg

Nakon što smo vam pokazali kako da jednim klikom sakrijete sve tabove na Google Chrome-u, donosimo vam još jednu korisnu Chrome funkciju.

Možda niste znali da možete da naučite neki strani jezik dok surfujete internetom.

Language Immersion je jednostavna ekstenzija za Google Chrome, koja vam omogućava da svakodnevno pretraživanje interneta iskoristite za učenje jezika. Ovaj dodatak osmišljen je tako da dijelove tekstova na koje nailazite prevodi na jezik koji pokušavate da naučite. Prelaskom mišem preko blago istaknutih reči, možete vidjeti i njihovo značenje.

practice-a-new-language-while-you-surf-the-web-with-language-immersion

Immersion je Chrome proširenje koje pokušava simulirati kako je to biti „uronjen“ u strani jezik. Funkcioniše prebacivanjem slučajnih riječi i fraza iz engleskog jezika na jezik po izboru (možete uvijek kliknuti da ih vrati na engleski). Ovo vam omogućava da pasivno vježbate svoj novi jezik dok radite druge stvari.

Prednost ove ekstenzije je da obuhvata čak 64 jezika i u mogućnosti ste da učite novi jezik, a da to i ne osjećate. Govorni prevod u okviru ekstenzije je takođe vrlo koristan dodatak.

Ipak, ova ekstenzija je još u povoju i nije dovoljno razvijena za svaki od jezika. Tako, npr, ne nudi mogućnost učenja engleskog jezika, jer podrazumijeva da ga poznajete.

Ukoliko vas interesuje najzastupljeniji svjetski jezik, pogledajte zanimljivu Thesaurus stranicu i podsjetite se šta smo o njoj nedavno pisali.

LINK: Chrome Language Immersion