Written by

Google Clipse kamera – za sjajne nesvakidašnje fotografije

m:ovo m:ono| Views: 223

Ako tražite poklon za nekoga ko voli neobične gadget-e onda je Google Clips preslatka kamera ono što vam treba. Riječ je o maloj robo kameri koja je doživjela značajno ažuriranje. Kamera je dobila poboljšanja kad je u pitanju snimanje interesantnih izraza lica, a nakon nekog vremena će sama raspoznati koje fotografije elite zadržati, a koje izbrisati a osnovu kavlitete. Ono što je, možda, najzanimljivije jeste snimanje timelaps-a.

Timelaps opcije nije baš najbolje objašnjena u samom opisu aplikacije za Google Clips, samo je navedeno kako ona postoji.

Da biste dobili ovu opciju treba da posjetite Settings aplikacije i uključite opciju Timelapse i kamera će snimati u kontinuitetu sve što poželite snimati. Prepoznavanje osmijeha i smiješnih izraza lica je poboljšano.

Još jedna opcija koja će vas sigurno obradovati jeste pregledavanje snimljenog sadržaja u prethodih 7 dana koje ste sačuvali, ali i obrisali s mogućnošću da ih vratite. Sjajna je i opcija što se od Timelaps snimaka može napraviti video zapis u zavisnosti od toga gdje je kamera postavljena i koliko dugo snimci traju.

Najnoviju aplikaciju Clips možete skinuti na Play Store-u.