Written by

Google Doc ispravlja gramatičke greške pomoću vještačke inteligencije

m:ovo m:ono| Views: 365

Iako mobilne telefone koristimo na dnevnoj bazi i otkucamo veliki broj poruka i riječi tokom dana, gramatičke greške su ono što jednostavno ne možemo izbjeći. Ukoliko nemate aplikaciju koja se time bavi poput one Grammarly, greške jednostavno neće biti automatski primjećene.

To bi uskoro moglo da se promijeni jer je objavljeno kako Google Docs ima novu funkciju za ispravljanje gramatičkih grešaka koja je bazirana procesoru riječi koji je povezan sa mrežom. Kada je omogućena aplikacija će se moći koristiti kao jedinstvena mašina sa posebnim tehnikama za prevođenje koja identifikuje probleme u tekstu.

Iz Google-a su objasnili da će raditi pomoću vještačke inteligencije te koje to gramatičke greške ispravlja. Oni su naveli da će program ispravljati one jednostavne kao što je permutovaje slova, ali daje i sugestije kako određeni pasus ili rečenica u tekstu treba da izgleda. Vremenom, ovaj program će naučiti da detektuje i one najkomplikovanije gramatičke probleme.

Ova funkcija je već dostupna, ali samo korisnicima G Suite i nije objavljeno kada će biti dostupna korisnicima regularnih naloga.