Written by

Google Fit je sada dostupan i za iOS uređaje

m:apps, preporučujemo| Views: 265

U cilju daljeg prodora u sistem Apple-a, Google je prošle sedmice objavio kako će njegova platforma za praćenje fizičkih aktivnosti – Google Fit, biti dostupna i za iOS uređaje.

Aplikacija, koja je do sada bila na raspolaganju samo za Google i Android mobilne telefone, sada radi i na Apple-ovim uređajima s iOS 12 ili novijim operativnim sistemima. Takođe, Google Fit će prikupljati podatke iz Apple Watch-a, ali će sama aplikacija raditi samo na iPad-u i iPhone-u, ne i na satu.

Fitness aplikacija sadrži funkcije pod nazivom Move Minutes i Heart Points, koje vas podstiču da postanete aktivniji i pratite svoj fizički rad. Upravo ove opcije pomažu vam da izgradite pametnije i zdravije navike tokom dana. Što se više krećete, ostvarićete više Move Minutes-a, a što se intenzivnije pomjerate, to ćete više Heart Points-a zaraditi.

Na taj način, na sedmičnom nivou, ostvarićete rezultate kakve preporučuje i Svjetska zdravstvena organizacija. Bilo da koristite biciklo ili svoj ritam održavate hodajući do sljedećeg sastanka, uz pomoć ove aplikacije u svakom trenutku možete pratiti napredak i vidjeti kako male promjene mogu značajno uticati na vaše zdravlje.

Razne aplikacije za Apple Health, kao što su Sleep Cycle, Headspace i Nike Run Club, sada će se moći sinhronizovati sa softverom Google Fit. Aplikaciju za iOS uređaje možete preuzeti već sada, i to putem ovog linka.