Written by

Google Home Hub: Kuća sa pogledom na svijet

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 204

 

Google je na svom Made by Google eventu 9. oktobra predstavio Pixel 3 i Pixel 3 XL pametne telefone – ali i nekoliko drugih noviteta. Među njim je I Home Hub, 7-inčni pametni displej, odnosno pametni zvučnik sa ugrađenim displejom.

Ovaj uređaj nije puki Android tablet sa ugrađenim pametnim zvučnikom, jer ova platforma ne omogućava instaliranje aplikacija, ali omogućava korišćenje Google Assistanta. Tako će korisnici biti u mogućnosti da razgovaraju sa Google Home Hubom, poput Google Home-a, ali za razliku od pametnog zvučnika ovaj model će moći i da prikazuje informacije.

Google Home Hub bi trebao konkurisati Amazon Echo Showu, ali i uređajima poput Lenovo Smart Display i JBL Link View modela.Interesantno je da, za razliku od Amazon-ovog Echo Showa, ne postoji kamera na Home Hub-u.

Omogućava kontrolisanje različitih pametnih uređaja na istoj mreži, a nudi i posebno prilagođene verzije aplikacija kao što su YouTube, Photos i Calendar, koje korisnici sada mogu kontrolisati i glasovnim komandama. Hub takođe ima novu funkciju koja se naziva Home View, za kontrolu i upravljanje svim uređajima pametne kuće u vašem domu.

Cijena Home Hub-a koji se ovih dana pojavio na tržištu je 149 američkih dolara.