Učenje na daljinu

Written by

Google i YouTube daju svoj doprinos u učenju na daljinu

m:reza, preporučujemo| Views: 164

Google i YouTube su nedavno pokrenuli novu platformu koja će značajno pomoći profesorima i učenicima da nastave sa edukacijom za vrijeme boravka u kući, a sve zbog širenja virusa korona.

Google-ova stranica pod nazivom Teach From Home nudi preporuke kako nastavnici i profesori mogu raditi na daljinu uz pomoć raznih Google servisa. Jedan od savjeta jeste korištenje Hangouts platforme za video-razgovore ili kreiranje online uputnika putem Google Forms-a. Iz Google-a su poručili da će u narednom periodu nastaviti sa unapređenjima ovih preporuka, kao i priručnika za nastavno osoblje.

Platforma sa preporukama Teach From Home za sada je dostupna isključivo na engleskom jeziku, ali se priručnici mogu čitati na danskom, njemačkom, španskom, francuskom, italijanskom i poljskom jeziku.

YouTube čini sličnu stvar sa svojim dodatkom Learn @ Home. Na ovoj stranici se nalaze prvenstveno edukativni YouTube kanali koje učenici i studenti mogu gledati od kuće. Neki od istaknutih kanala su CrashCourse, Discovery Education, Cool School, PBS Kids i Sesame Street. Kao što je to slučaj sa Google-ovom platformom, i ovaj dodatak YouTube-a je trenutno dostupan na engleskom jeziku, a očekuje se kako će u narednim danima dobiti podršku za italijanski, francuski, korejski, španski i japanski jezik.

Iako smo svoje uobičajne radne navike morali prilagoditi novim okolonostima, to nije razlog da se ne nastavimo edukovati.