Written by

Google I/O 2018 – Šta nas očekuje

moj android| Views: 156

google

Svake godine veliki broj programera i inžinjera okupi se na Google I/O događaju na kome se uglavnom raspravlja o svim Android dostignućima u protekloj godini. S obzirom da se ovaj događaj uveliko približio, evo šta nas sve očekuje.

Google I/O će se održati 8. maja u Kaliforniji, a počeće u deset sati ujutro. Kao i prethodnih godina pažnja će biti usmjerena uglavnom na programere, ali nema sumnje da je ovaj događaj važan za svakog entuzijastu koji se tu nađe. Ovoga puta ne očekuje se otkrivanje nekih novih hardvera, ali sigurno će biti predstavljene neke nove tehnologije za mobilne telefoe, tablete, pametne domove i virtuelnu stvarnost.

Google će na ovom događaju predstaviti najnoviji interfejs za Android P operativni sistem, a tu će biti i mnoštvo smjernica za programere baš kad je u pitanju Android P i API nivo 28. Kad su u pitanju pametni satovi i nosiva tehnologija ne očekuje se previše, najavljeno je samo jedno predavanje pod nazivom What's new in Android Wear i to je otprilike sve.

Pošto je koncept pametne kuće veoma popularan u posljednje vrijeme Google će na ovoj manifestaciji ponuditi nekoliko radionica koje se tiču upravo Smart Home koncepta. Isto tako dosta će pažnje biti posvećeno VR i AR tehnologiji koja je u konstantnom porastu. U svakom slučaju, sve zanimljivosti moći ćete otkriti upravo na našem blogu.