Written by

Google je unaprijedio rezultate pretraživanja

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 239

Pretraživanje na najpoznatijoj svjetskoj mreži Google u budućnosti će biti još naprednije, a korisnicima će željene informacije biti lakše dostupne.

Google zaista nastavlja razvijati svoje usluge, a sve zahvaljujući redizajnu koji donosi više informacijama i detaljnije rezultate na ponuđenim karticama. Iako se na početku govorilo samo o novoj pretrazi za vrijeme i informacije o filmovima, čini se da nadogradnja stiže i za brojne druge teme.

Promjene se dešavaju postepeno, kako se redizajn implementira na server kompanije Google. Već sada ogroman broj pretraživanja ima novi izgled – uključujući muziku, knjige, sportiste, književnike, umjetnike, izmišljene likove i poznate osobe generalno.

Nove kartice u osnovi pružaju više informacija, iako još nisu prisutne za sva pretraživanja. Tako se događa da jedan umjetnik ima kompletnu karticu, a drugi iz iste kategorije ima dostupne samo osnovne informacije.

Ukoliko ste ljubitelj hrane, onda će vam naročito interesantno biti to što se uz određene recepte, ali i njihove sastojke, nude i prijedlozi drugih jela za pripremu. Unapređenja se već pojavljuju na Google-u, ali će vjerovatno biti potrebno neko vrijeme dok ažuriranje stigne do svih korisnika.

Nema više lutanja i bespotrebnog gubljenja vremena na Google pretragama. Sve što želite saznati sada će biti na dohvat ruke, uz mnogo sadržajnije informacije.