Written by

Google kašika i automobil sa tri točka

m:vijesti| Views: 37

emisijamtel

I ove subote nam se pridružite na programu Alternativne televizije u 16.15 časova i pogledajte još jedno izdanje najpopularnije emisije o novostima iz svijeta tehnologije m:magazin. Ukoliko vas zanima kako to izgleda automobil na tri točka i najnoviji sistem za zalijevanje vaših kućnih biljaka, na pravom ste mjestu.

Budući da je saobraćaj na svjetskim ulicama sve otežaniji automobilske kompanije stalno tragaju za novim načinima kako da olakšaju vožnju. Pametni automobil kompanije Toyota i-ROAD predstavlja jedinstveni koncept vožnje na tri točka koji se danas testira na ulicama grada Grenobla u Francuskoj. Osim što doprinosi smanjenu gužve u saobraćaju, ovaj automobil čuva i okolinu budući da ispušta značajno manju količinu štetnih gasova u atmosferu od standardnih automobila.

Kompanija Google uložila je velika sredstva u kreiranje neobičnog pribora za jelo koji je namijenjen pacijentima oboljelim od Parkinsonove bolesti. Google-ova high tech kašika omogućava pacijentima kojima ruke drhte da se hrane sami bez prosipanja hrane, a ovaj revolucionarni proizvod bi trebao olakšati živote hiljadama ljudi širom svijeta.

Novosti nam stižu i iz francuske kompanije Parrot. U ovoj kompaniji su proizveli Parrot H20 koji će vam olakšati brigu o kućnim biljkama kada ste odsutni od kuće. Ovaj uređaj automatski prilagođava svjetlost, podešava temperaturu i određuje količinu vode koja je potrebna za zalijevanje biljke.

Pridružite se voditeljkama Brankici Stojanović i Jeleni Babić koje će vam donijeti sve najaktuelnije informacije iz svijeta nauke i tehnologije. Ukoliko imate prijedlog neke zanimljive teme koja bi mogla postati dio m:magazina, pišite nam na magazin@mtel.ba.