google kontakt

Written by

Google kontakti dobijaju novi izgled

moj android| Views: 213

google kontakt

Google je predstavio kako će izgledati nova verzija Google kontakata, koji imaju za cilj da pojednostave uslugu – kombinujući Gmail i Google+ veze na jednom mjestu.

Novi Google kontakti, usluga kojoj se obično pristupa sa desktop browser-a, učiniće korisnicima da lakše pronađu veze i zadrže kontakt informacije ažurirane, smatraju iz Google-a.

novi izgled

Kako bi korisničko iskustvo bilo kompletno, kontakt informacije će se sinhronizovati preko Google+ i Gmail profila. Google kontakti će automatski povući i podatke iz vaših kontakata sa Google+ profila, kao što su zanimanje, adresa i telefonski broj. Takođe Google će dodati i kontekstualne informacije za svaki pojedini kontakt, kao što su svi sastanci koje ste nedavno imali ili e-mail-ovi koje ste razmijenili s tom osobom.

“Novi kontakti osiguravaju da su informacije koje možete vidjeti i dalje precizne i spremne za korištenje, jer su nastale spajanjem Google profila vaših kontakata sa stvarima koje već imate”, navodi se na Google blogu.

Google kontakti dolaze sa sa redizajniranom alatkom za duple kontakt podatke koja omogućuje korisnicima da ih brzo spoje u jedan. Gmail kontakti već imaju alatku za to, ali ova nova obećava da će biti mnogo više intuitivnija i prilagođena korisniku.

google

Google kaže da će biti omogućiti kontakte korisnicima Gmaila “u narednih nekoliko sedmica”. Kao i kod Inbox aplikacije, ovaj dodatak neće biti odmah dostupna profesionalnim korisnicima Google aplikacija, iako kompanija kaže kako se “radi na tome”.