Written by

Google lansira Pixel 4 u oktobru

iza ugla, mobilni svijet| Views: 143

Google je nedavno objavio sliku Pixel 4 pametnog telefona koji kompanija planira plasirati u oktobru. Takođe, objavljeni su i renderi uređaja, koji otkrivaju promjenu dizajna u poređenju sa prethodnim Google-ovim telefonima.

Zvanična fotografija jasno pokazuje najmanje dvije zadnje kamere i treći senzor još uvijek nepoznate vrste, a po svemu sudeći će Pixel biti prvi put bez skenera otiska prsta.

Renderi koje su objavljeni nude dobar pregled eksternog dizajna novog Google-ovog telefona, koji je očigledno krenuo u novom pravcu. Očekuje se da će Pixel 4 i Pixel 4 XL doći u veličinama koje su slične njihovim prethodnicima, s tim da će model 4 XL biti nešto većeg formata i na osnovu slika primjećujemo da on neće imati usjek.

Spekuliše se i da će se Google vratiti na nešto tradicionalniji izgled gornjeg okvira, koji će omogućiti prisustvo naprednih senzora za autentifikaciju lica. 

Takođe, postoje i naznake da će Google implementirati svoju Project Soli tehnologiju u Pixel telefonima 2019. godine. Soli je u suštini mali radar koji može detektovati i jako male pokrete prstiju osobe u prostoru iznad uređaja. Project Soli bi mogao da ponudi novi način komunikacije sa uređejem za vlasnike Pixel 4 telefna, pogotovo ukoliko se on nalazi na stolu ili stalku za bežično punjenje.

Google je već potvrdio da će i novi asistent sljedeće generacije biti predstavljen na uređaju Pixel 4 ove jeseni. Ažurirani Assistant će ponuditi brže odgovore na glasovne komande i pitanja, ali će biti u mogućnosti i da održava razgovor koji spontano teče.