Written by

Google lens sada dostupan na još više Android uređaja

moj android| Views: 104

lens

Kompanija Google nedavno je objavila da će Lens biti dostupan za još više Android telefona koji u sebi imaju instaliranu aplikaciju Google Photos, a takvih je zaista mnogo. Ovu informaciju, Google je objavio na MWC u Barseloni, a sada je došlo vrijeme za realizaciju.

Ova faza je u izvođenju i nemojte da se zabrinete ako ispravku ne dobijete odmah na svom telefonu jer će se vremenom to sigurno desiti.  Isto tako određeni pametni telefoni će Lens podržavati putem Google Assistant-a uključujući uređaje Samsung, LG, Huawei, Motorola, HMD, Global/Nokia i Sony. Pored toga Lens će biti dostupan i na iOS uređajima, ali iz Google-a nisu objavili kad bi se to moglo desiti.

Put do ove tačke gdje se sad nalazimo za Google je bio zaista dugačak jer je Google Lens 2017 godine tokom konferencije za programere kada je objavljeno da će se naći unutar aplikacije za fotografije za Pixel pametne telefone, a u novembru je stigao i na Google Assistant, ali je bio rezervisan samo za Pixel. Bilo da ga koristite u Photos ili Assistant, Lens koristi mašinsko učenje da identifikuje stvarne objekte. Pored toga možete ga koristiti za sjajne trikove poput skeniranja QR kodova i konektovanja na wi-fi pomoću seniranja šifre koja se nalazi na poleđini rutera.