Google Maps predstavlja revolucionarnu funkciju

Google Maps uveo je dvije uzbudljive nove opcije u svoju popularnu navigacijsku aplikaciju. Ipak, ako ne živite u Novom Južnom Walesu, možda ćete pričekati neko vrijeme prije nego što dođe do vas.

Međutim, najnovija nadogradnja trenutno je ograničena na one koji žive u Sydneyu u Australiji.

Google se udružio sa kompanijom Transport  kako bi svoju korisnu Streetview tehnologiju unio u unutrašnjost desetina željezničkih stanica. Dakle, ako planirate putovanje prije vremena i želite znati kako će izgledati unutrašnjost željezničke stanice – sada to možete.

Moći ćete razgledati unutrašnjost stanice kao da ste već tamo.

Baš kao što sada koristite Streetview da provjerite kako izgleda vaše odredište – tako da znate što možete očekivati, unošenje opcije izvan željezničkih terminala znači da ćete se moći bolje upoznati sa svakim korakom putovanja prije nego što krenete.

Ukupno će Streetview slike biti dostupne za 130 željezničkih stanica i desetak stanica metroa širom Sydneya. Koristeći Streetview u zatvorenom, “moći ćete se virtualno kretati interaktivnim panoramskim slikama unutar stanica u Sydneyu, tako da ćete znati svoj put kad stignete tamo”, kaže Google.

Uz malo sreće, Google će sarađivati ​​sa drugim lokalnim vlastima i prevozničkim kompanijama širom svijeta kako bi u narednim godinama omogućio svoje kamere od 360 stepeni na više stanica, autobuskih stajališta i putnih platformi.

I ne samo to, već je partnerstvo s Transportom za Novi Južni Wales rezultiralo novom opcijom pristupačnosti. Google Maps sada će ponuditi detaljne upute za skretanje za dostupne rute na 70 željezničkih i metro stanica širom Sydneya. 

Google kaže , “ovi alati omogućuju ljudima da pronađu najbolje i najpristupačnije ulaze, izlaze, natpise i staze unutar stanice i bolje predviđaju vrijeme putovanja u tranzitu tim stazama.”