Written by

Google Maps sada imaju svijetlu i tamnu verziju navigacije

m:apps, preporučujemo| Views: 458

Google u posljednje vrijeme integriše tamne teme za sve više njihovih aplikacija što znači da se to korisnicima sviđa, a posljednja u nizu koja je dobila svoju tamnu temu jeste Google Maps aplikacija. Sada tokom navigacije mapama možete odabrati tamnu temu, ali postoji i jedna mala začkoljica.

Verzija 10. 2. 1, Google Maps uključuje prepravljen ekran za podešavanja navigacije koji stvari osvježava pomoću novih vizuelni prikaza. Funkcionalnosti se uglavnom nisu mijenjale, ali su opcije sada organizovane u različite podsekcije.  Opcije kao što su Voice Guidance i Distance su sada pretvorene  nešto veću dugmad koja su veoma lako uočljiva.

Ako skrolujete prema dole, primjetićete novi preklop i nove boje. Ranije je ova aplikacija imala automatsku promjenu tamne i svijetle teme, a nova verzija vam omogućava da zadržite jednu od tih tema koliko god želite, za vrijeme navigacije.

Nažalost, ažurirane ne uključuje pravu „tamnu temu“ za Google Maps, a iskreno se nadamo da bi se to uskoro moglo promijeniti jer uglavnom bijela boja na aplikacijama definitivno nije oku ugodna.

Ekran navigacije sada prikazuje i opcije puteva pomoću kojih možete izbjeći autoputeve, cestarine i trajekte.  Ove opcije su se ranije pojavljivale samo za vrijeme gledanja uputstva navigacije. Sada postoje i novi tasteri  za audio signale i prikaz ograničenja brzine. Zvučni signali reprodukuju zvukove kada stignete do odredišta dok prebacivanje za prikaz ograničenja brzine se može zasnivati i na lokaciji.