Google Meet

Written by

Google Meet ima nove funkcije

m:apps, preporučujemo| Views: 98

Google Meet je nedavno dodao sve funkcije koje su najavljene početkom godine, uključujući anketiranje, opciju “podizanja ruke” i zamagljene pozadine.

Sada nastavlja napad na svog glavnog konkurenta – Zoom uvođenjem brojnih poboljašanja za “breakout rooms”, uz proširivanje dostupnosti ove funkcije.

Breakout rooms” su pokrenute prije nekoliko mjeseci za korisnike paketa G Suite Enterprise for Education. Ova opcija omogućava organizatorima sastanka da grupu podijele na više manjih sesija – “soba”, a zatim da ih sve ponovo okupe poslije određenog vremena. Od nedavno, učesnici određene sesije mogu da zatraže pomoć moderatora, koji će moći da vidi koje “sobe” traže pomoć i da se priključi sastanku.

Dodatno, moderatori mogu da postave tajmer koji će se prikazati svima, tako da učesnici pojedinačnih sesija mogu da prate koliko imaju vremena do početka glavnog sastanka. Učesnici na telefonskom pozivu se takođe mogu priključiti “breakout sobama”, a podrška za anonimne korisnike stiže uskoro.

Breakout room” opcija je dostupna i korisnicima sljedećih paketa: Google Workspace, Essentials, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard i Enterprise Plus.

Iako je Zoom početkom godine preuzeo tržište video konferencija, jasno je da Google ne odstupa od borbe.

Picture credit: Girts Ragelis / Shutterstock.com