Android for Work

Written by

Google najavio program Android for Work – Android za posao

moj android| Views: 98

Koliko puta ste poželjeli da na jednom uređaju imate i poslovne i lične aplikacije? Upravo to vam omogućava Android for Work (Android za posao).

Android for Work

Zahvaljujući ovoj novoj tehnologiji iz Google – a vaši lični i poslovni podaci će biti razdvojeni, a vi nećete morati mijenjati bilo šta na postojećim aplikacijama. Poslovni podaci su šifrovani i mogu biti obrisani izdaleka sa dodatnom VPN podrškom za radni profil. Znači, ukoliko prestanete raditi u kompaniji ili izgubite uređaj, IT će izbrisati vaše poslovne aplikacije, a personalne stvari će ostati netaknute. Tako da ne morate brinuti; ni u jednom trenutku ne možete ugroziti bezbjednost vaše kompanije. S druge strane, samo vi imate pristup svojim ličnim aplikacijama i vaš poslodavac ili kolege iz IT odjela nemaju kontrolu nad njima.

Kada nabavite svoj Android for Work, u njemu odmah dobijate prethodno instalirane aplikacije E – mail, Contacts, Calendar, Docs, Sheets i Slides. Tu je i Google Play za Work Store, kao i set novih produktivnih alata za poslovne korisnike. Interfejs se povećava, ali promjena vam neće predstavljati problem jer izgleda veoma elegantno i pregledno. Poslovne aplikacije su označene narandžasto – bijelom ikonicom.

android for work google

Ukoliko imate stariji uređaj kao što je Ice Cream Sandwich, obradovaće vas vijest da vam Google pruža slične usluge zahvaljujući aplikaciji Android for Work.

Recite zbogom nošenju dva telefona i olakšajte svoj posao radeći sve preko jednog uređaja zahvaljujući programu Android for Work!