Written by

Google-ove Mape znaju gdje ste parkirali svoj automobil

moj android| Views: 58

google-maps

Sigurno vam se nekada u životu desilo da ste zaboravlili gdje ste parkirali svoj automobil, ali će vam od sada u slučaju te nevolje u pomoć priskočiti Google Maps.  Popularna Google-ova aplikacija svim Android i iOS korisnicima nudi novu mogućnost, odnosno pomoć kod pronalaska parkiranog automobila.

Kako biste omogućili ovu funkciju, najprije je potrebno preuzeti najnoviju nadogradnju sa Google Play Store-a, ili App Store-a. Da biste aktivirali pomoć kod pronalaska parkiranog automobila, na ekranu je potrebno dodirnitu plavu tačku i odabrati opciju „Save your parking“, nakon čega će se na mapi pojaviti oznaka koja pokazuje lokaciju vozila.

Od dodatnih opcija korisnik može dodati podsjetnik, poslati lokaciju svog automobila prijatelju, kao i spremiti fotografiju mjesta na kojem je automobil parkiran. Za korisnike iPhone-a procedura je gotovo identična, s tim što se nakon izbora plave tačke odabere opcija „Set as parking location“, a potom se slijede isti koraci kao što je slučaj kod Android aplikacije.