Written by

Google Photos za Android dobija brojne nove funkcije

m:apps, preporučujemo| Views: 216

Prvi čovjek za razvoj Googe Photos-a, David Lieb, nedavno je na Twitter-u tražio od korisnike povratne informacije o aplikaciji i njenim funkcijama. Odgovori su bili i više nego interesantni, ali šta su Lieb i njegov tim ovom anketom htjeli postići?

Jedini cilj ovog eksperimenta bio je da postane svjestan grešaka koje postoje u sistemu, mogućih poboljšanja performansi, kao i zahtjeva za implementaciju dodatnih osobina.

Jedna od karakteristika koja će biti dostupna je mogućnost ručnog označavanja lica, s obzirom da trenutno možete ukloniti fotografije samo ako su pogrešno označene, ali ne i odabrati fotografije koje će se pridružiti licu, osim ako ih aplikacija nije samostalno odabrala.

Takođe, svim korisnicima će biti dostupan parametar pretrage za nedavno učitane fotografije. Ova funkcija već postoji na web-u, ali nije dostupna na mobilnim uređajima. Još jedan alat koji će se pojaviti na Android uređajima jeste opcija za uređivanje vremenskih oznaka, koji već neko vrijeme postoji na internet stranicama i iOS-u.

Vlasnike kućnih ljubimaca će obradovati činjenica da fotografije njihovih krznenih i pernatih prijatelja odlaze direktno u partnersku biblioteku, što znači da ćete i vi i vaš partner u isto vrijeme imati uvid u njihove najzanimljivije životne trenutke zabilježene okom kamere.

Lieb je potvrdio i da tim radi na tome da korisnicima dozvoli da brišu fotografije iz biblioteke dok gledaju albume, kao i da izaberu omiljene stavke.

Ne postoje tačne informacije o tome kada će nova ažuriranja ugledati „svjetlost dana“, ali najbitnije je da znamo da dolaze.