Google Pixel 4 Voice Recorder

Written by

Google Pixel 4 snima zvuk i pretvara ga u tekst

mobilni svijet, u žiži| Views: 226

Google je zaista mnogo radio na različitim softverskim trikovima, pa je tako svoje Google Pixel 4 telefone dodatno opremio. Jedna od veoma zanimljivih funkcija jeste snimač glasa koji zvuk može pretvoriti u tekst.

O čemu se radi? Novi snimač zvuka tokom snimanja, čak i kada je offline, zapisuje doslovno sve što čuje. Pitate se čemu ovo služi? Više ne morate preslušavati duge govore, jer je sve doslovno prekucano i lakše možete doći do određenog dijela teksta. Međutim, ova opcija za sada funkcioniše isključivo na engleskom jeziku, tako da na primjer međunarodni studenti više ne moraju zapisivati cijelo predavanje jer za njih to radi Google-ov snimač.

Jedina loša, ako se tako može nazvati, opcija jeste to što je nova generacija snimača dostupna isključivo za Pixel 4 telefone. Međutim, ova kompanija je do sada primila veliki broj molbi korisnika da se ovo softversko unapređenje omogući i za starije generacije.

Vjerujemo da će biti potrebno mnogo vremena dok ovo softversko rješenje dobije podršku i za naš jezik, a do tada će zasigurno biti od velike pomoći onima koji su okruženi govornicima engleskog jezika.