Written by

Google pomaže da upravljate svojim lozinkama

kako? lako!| Views: 319

Varna Bulgaria - May 31 2015: Google Gmail logo on the Apple MacBook Pro display that is on office desk workplace. Gmail is a free e-mail service provided by Google.

Ako ste aktivni korisnik interneta, sigurno da imate više e-mail naloga, društeve mreže i svaki od njih ima svoju lozinku. Iz bezbjednosnih razloga se preporučuje da nikad ne koristite istu šifru jer tako smanjujete mogućnost da, ukoliko se dogodi hakerski napad, ostanete bez svih naloga. Sa druge strane, kada imate mnogo različitih lozinki, povećava se rizik da neke od njih zaboravite.

Zato je Google razvio sistem upravljanja sačuvanim lozinkama te tako Chrome pamti vaše sigurnosne kodove za različite sajtove. Kad god se prijavite na neki sajt, on će vas pitati da li želite sačuvati informacije o nalogu.

Način na koji Chrome čuva lozinke zavisi od toga da li želite da ih čuvate i koristite na drugim uređajima. Kada su sinhronizovane, lozinke mogu da se koriste na svim uređajima u nekim aplikacijama na Android, pametnom telefonu.

Takođe, važno je znati da će se lozinke čuvati na svim uređajima ako ste prijavljeni na Chrome ili ako koristite Smart Lock aplikaciju na svom telefonu, jer u suprotnom šifra će biti sačuvana samo na računaru.

Ako prestajete koristiti kompjuter na kojem su vam sačuvane sve sigurnosne lozinke, jednostavno ih možete obrisati tako da, ukoliko neko drugi sjedne za vaš računar, neće postati nepoželjan gost vašeg e-maila ili društvene mreže.

Taj proces obavite u nekoliko koraka:

lozinke

U svijetu sajber tehnologije, sigurnost podataka je veoma važna, zato pazite kako upravljate lozinkama.