Written by

Google potvrdio: Radimo na sopstvenom sklopivom telefonu

iza ugla, mobilni svijet| Views: 158

Mada Google još uvijek nema plan da uskoro predstavi komercijalnu verziju savitljivog telefona, nastoje da budu u toku i budu spremni sa sopstvenim modelom. Mario Queiroz, koji je vođa Google-ovog odjela zaduženog za razvoj pametnih telefona je, na nedavno završenoj Google konferenciji, rekao kako rade na prototipovima mobilnih uređaja sa savitljivim ekranima.

Podsjetimo, u toku ove godine su predstavljeni fleksibilni Samsung i Huawei telefoni, s tim da su u južnokorejskom gigantu odlučili da odgode početak prodaje Fold-a.

Kao jedna od tehnološki najnaprednijih kompanija, Google ne želi da zaostaju za konkurencijom, ali će sačekati sa sopstvenim modelom u tržišnoj „savitljivoj“ utakmici. U kompaniji su mišljenja kako kupci još uvijek nisu spremni da prihvate ovakve telefone kao zamjenu za svoje mobilne uređaje sa velikim ekranima. Takođe, oprezni su jer smatraju da je riječ još uvijek o „skupom trendu“ telefona.  Ipak, vjeruju da će se inovacijom i napretkom tehnologije ta situacija uskoro promijeniti kada će svjetlo dana, sasvim sigurno, ugledati savitljivi Pixel.