Android 11

Written by

Google predstavio Android 11 GO operativni sistem

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 63

Android 11 dostupan je za Pixel uređaje, te OnePlus, Xiaomi, Oppo i Realme modele, a Google je predstavio i verziju operativnog sistema za njih.

Kako bi operativni sistem Android 11 bio dostupan na svim modelima uređaja, nezavisno od čipseta, radne memorije i jačine, kompanija Google je predstavila verziju Android 11: Go edition. Najvažnija karakteristika ove verzije operativnog sistema jeste mogućnost rada sa 2GB RAM-a ili manje. Ipak, ono što je potrebno da znate je da ne očekujete mogućnost ažuriranja na starijem telefonu sa 2GB radne memorije. Samo noviji telefoni, sa 2GB RAM-a moći će da ažuriraju svoj operativni sistem na verziju Android 11 Go.

Kompanija nije htjela da navodi imena modela telefona koji imaju mogućnost ažuriranja softvera na Go verziju. Ali ukoliko imate uređaj koji je moguće ažurirati, onda ćete imati mogućnost da uživate u novim opcijama. Neke od najzanimljivijih stavki su grupna obavještenja više aplikacija za chat, te jednokartna dozvola aplikaciji za korišćenje kamere ili mikrofona. 

Iz kompanije tvrde i da će aplikacije raditi 20 odsto brže nego na Android 10 Go verziji operativnog sistema. 

Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com