Written by

Google predstavlja budućnost u igranju igrica

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 109

Velike novosti u svijetu gejminga dolaze iz Google-a koji je svoj novi projekat Stadia predstavio na Developers Conference (GDC) u San Francisku.

Testna verzija projekta sa igricom Assassin`s Creed Odyssey i Chrome pretraživačem prošle godine se pokazala i više nego uspješnom. Ovaj gigant ima mnogo veće planove za platformu koja je namijenjena igračima iz svih dijelova svijeta, koristi cloud i dostupna je na svim uređajima i ekranima.

Google zna da ništa manje nisu važni pojedinci koji uživaju u kreiranju sadržaja za gejming industriju, te su Stadia-u stvorili tako da on u isto vrijeme bude i za programere, muzičare ili producente. 

Dodatna prednost novog gejming servisa je i njegova brzina, kao i činjenica da neće postojati nikakva preuzimanja niti nadogradnje. Jedna od omiljenih funkcija koju će Stadia imati je i ta da svaku akciju koju ste započeli nastavljate tačno tamo gdje ste stali, pa čak i ako promijenite uređaj. 

S druge strane, u tajnosti je ostala informacija o brzini interneta koja je potrebna za pravilno funkcionisanje cijele platforme, kao i ona o cijeni mjesečne naknade za korištenje. 

Stadia će u potpunosti zaživjeti ove godine, a mi ne možemo da se ne zapitamo da li Google ovim poduhvatom dobija „novi život“ u svijetu igrica ili samo prelazi na sljedeći nivo?