Written by

Google proglasio najbolje i najpopularnije aplikacije u 2017

moj android| Views: 353

google-aplikacije

Kraj kalendarske godine je vrijeme raznih „The Best of“ lista, a svoju je napravio i Google Play. Prodavnica Android aplikacija izabrala je najbolje u nekoliko kategorija, ali i objavila koje aplikacije su bile najpopularnije tokom 2017. godine.

Izbor koji je napravio Google se bitno razlikuje od ukusa „publike“. Tako su Android korisnici u 2017. godini najčešće preuzimali aplikacije Boomerang, What the Forecast?!! i Yarn – Chat Fiction, zatim Photo Editor – Beauty Camera & Photo Philters, te Top Buzz Video.

Nijedna od ovih pet nije se našla među najboljima po kriterijumima Google-ovih stručnjaka. Tako su oni najboljom aplikacijom u 2017. godini proglasili Socratic, čije je odsustvo sa spiskova najčešće instaliranih ovoj aplikaciji donijelo i priznanje u kategoriji „Najbolji skriveni dragulj“.

Najinovativnijom je proglašena aplikacija Qapital, a najzabavnijom PicsArt Animator: Gif & Video. Za najbolju u kategoriji društvenih izabrana je Litsy, u rubrici svakodnevne asistencije je to Simple Habit Meditation, dok je 123 Numbers proglašena najkvalitetnijom aplikacijom za klince. Među mnogobrojnim igricama, pobjedu je odnijela CATS: Crash Arena Turbo Stars.

Najbolje i najpopularnije aplikacije su birane i u još nekoliko kategorija, a o najinteresantnijima od njih ćete moći uskoro da čitate i na našem m:blogu.