Written by

Google radi na povoljnijim telefonima i pametnom satu

iza ugla, mobilni svijet| Views: 135

Kompanija Google u 2019. godinu ušla je s ambicioznim planovima. Prema izvještaju koji je objavio Nikkei Asian Review, Google planira nekoliko novih uređaja pod sopstvenim brendom.

Prvi bi mogao da bude Pixel telefon nižeg cjenovnog ranga, namijenjen kupcima koji nisu spremni izdvojiti mnogo novca, ali ipak žele mogućnosti nekih skupljih uređaja. Ranije su se pojavljivale informacije o modelima koji bi trebalo da imaju 1080p ekrane, Snapdragon 670 procesore, kao i zadnju kameru od 12MP.

Cilj jeftinijeg smartfona jeste da privuče više ljudi Google-ovom softverskom eko-sistemu, te možda u budućnosti omogući proširenje Google-ovog asortimana hardvera. Riječ je o vrlo jasnom pristupu kompanije čije usluge poput Google Mapsa, Google pretraživanja i Gmaila koristi veliki broj korisnika pametnih uređaja. Datum izlaska još nije poznat.

Na radost mnogih, Google konačno počinje raditi na proizvodnji sopstvenog pametnog sata. Do sada je to rađeno u saradnji sa partnerima, poput LG-a, ali nedavna objava akvizicije Fossil-a ukazuje da Google i na ovom tržištu želi da nastupi samostalno. Nažalost, opcije za vraćanje vremena navodno neće biti, ali ono što bi mogao da ponudi bilo bi i više nego korisno.

Među ostalim najavama pominju se unaprijeđene verzije Google Home speaker-a, nove nadzorne kamere, kao i nove verzije high-end Pixel telefona. Google je najveći broj svojih „kućnih“ uređaja do sada predstavljao u oktobru, na sopstvenom događaju, mada to nije pravilo. Pretpostavlja se da će novi, jeftiniji modeli telefona ipak biti predstavljeni ranije.