Written by

Google Search ima novu funkciju

mobilni svijet, u žiži| Views: 152

Nije samo istorija pretrage ona koja zna šta ste posljednje čitali na Google-u, a ni asocijacije nisu više samo igra za djecu i odrasle.

Kompanija Google je napravila korak naprijed kada je u pitanju skladištenje, čuvanje i povezivanje podataka u pretraživačima dodajući nove funkcije dostupne korisnicima.

Kreiranjem activity cards-a imate mogućnost da nastavite tamo gdje ste stali, bar što se tiče čitanja i gledanja sadržaja koji se nalazi na internetu. Kartica nazvana „Vaša prethodna atkivnost“ će sadržavati web stranice na koje ste kliknuli u prethodnim pretragama, a na vama je da odlučite da li ćete stranicu ponovo posjetiti, dodati njen link svojoj kolekciji ili obrisati istu sa liste.

Što se privatnosti tiče, ne morate se brinuti, podaci o surfanju internetom će biti vidljivi samo vama. Treba imati na umu da je Google postavke privatnosti učinio dostupnijim pa ne morate da se prijavite na lični nalog da ih mijenjate, već to možete uraditi direktno sa pretrage.

Kartice mogu upotrebljavati svi oni koji imaju Google aplikaciju, ali samo na engleskom jeziku i na teritoriji SAD-a . Još nema zvaničnih informacija kada će se ova opcija prevesti na druge jezike i biti dostupna širom svijeta.