Google Chrome

Written by

Google staje u kraj sporim sajtovima na Chrome-u

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 225

Sigurno se svakodnevno susrećete sa sajtovima koje se veoma sporo otvaraju, pa vam samim tim i troše vaše vrijeme. Google je izgleda odlučio da tome stane u kraj, i to putem svog pretraživača – Google Chrome-a.

Testiranje nove opcije već je krenulo, a spori sajtovi ubuduće bi trebalo da budu obilježeni u pretraživaču. Iz tima ovog popularnog pretraživača nedavno su pojasnili kako će uskoro biti u mogućnosti da identifikuju sajtove koji se korisnicima učitavaju brzo ili sporo, te ih tako i kvalifikuju.

Prema najavi, Google će analizirati istorijske podatke o latenciji kako bi se ustanovilo koji sajt zaslužuje kakvu oznaku. Još jedna od ideja jeste da se uvede upozorenje za korisnike, koje bi prikazivalo progres učitavanja i njegovu brzinu te ga označavalo zelenom (za brze) i crvenom (za spore) sajtove.

Sve ove planove Google je najavio na nedavno održanom Chrome Dev Summit-u u San Francisku. Trenutno se čekaju povratne informacije od web developera, nakon čega bi nova opcija mogla stići do korisnika.