Google testira opciju „kratki video“

Google testira novu opciju „kratki video“ kojom bi postao konkurentan Instagram-u i TikTok-u.

Popularnost video sadržaja raste bez granica. Upravo zbog toga, Google je odlučio da odgovori na sve veću potrebu za kratkom video formom. Nizom testova na funkcijama mobilnog pretraživanja ovaj gigant sada želi da uključi Instagram i TikTok.

To znači da ćete uskoro moći gledati kratki video materijal sa ovih društvenih mreža i to direktno iz pretraživača. Ovim potezom Google smanjuje potrebu za otvaranjem samostalnih aplikacija pomenutih platformi.

Ova opcija je već stigla do ograničenog broja mobilnih korisnika, a novi sadržaj će biti dostupan u odvojenom „kratki video“ karuselu ispod upita za pretragu.

Iako je originalna ideja bila da se pretražuju video formati sa YouTube-a, kompanija je odlučila da to ipak bude konkurencija. Jednom kada otvorite Instagram ili TikTok video s trake za pretragu, nećete biti preusmjereni na aplikaciju, već na web prikaz odgovarajuće platforme.

Opcija se trenutno testira na mobilnim uređajima, ali je još uvijek u ranoj fazi da bi se pojavila kraj svakog upita za pretraživanje. Samim tim, još uvijek nije poznato kada će ova opcija doći do većeg broja korisnika.