Written by

Grafički dizajneri koje morate zapratiti na Instagramu

m:ovo m:ono| Views: 471

Instagram je trenutno jedna od najefikasnijih društvenih mreža koja ima više od 700 miliona aktivnih korisnika svakog mjeseca. Cifra je to koju malo ko može nadmašiti. Platforma je kao stvorena za grafičke dizajnere i sve ljude koji se bave bilo kojom vrstom digitalne umjetnosti. Ako vas grafički dizajn zanima onda morate zapratiti ove ljude.

Leta Sobierajski

Grafička dizajnerka stacionirana u New York-u koja kombinuje grafički dizajn sa nekim tradicionalnim elementima i stvara zaista jedinstvene vizuale.

Velvet Spectrum

Ovo je ispostava australske kompanije u americi, a njen glavni dizajner Luke Choise izrađuje zaista nevjerovatne 3D vizuale, tipografije i animaciju. Ako ih zapratite imaćete uvid u njihove najnovije radove za klijente poput kompanije Nike.

Seb Lester

Da postoji titula kuma Instagrama ponio bi je baš ovaj čovjek. Riječ je o britanskom umjetniku koji se na ovoj društvenoj mreži proslavio kratkim pomalo hipnotišućim snimcima na kojima je prikazana njegova interpretacija logoa kao što su Nike, The Gap, star Wars, The New York Times i mnogi drugi.

Kelli Anderson 

Na ovom profilu ćete dobiti mnogo više od grafičkog dizajna. Tu su interaktivni radovi, slojeviti web sajtovi i mnoštvo kreativnih eksperimenata iz oblasti medija i digitalnog marketinga.  

Steve Harrington

Ovaj dizajner koji živi u Los Angeles-u je najpoznatiji pos vojim psihodeličnim pop djelima. Njegova umjetnost ima bezvremenski kvalitet, a njegov pristup multimediji njegov Instagram profil čini nevjerovatno zanimljivim.