Written by

Gtalk odlazi u istoriju, mijenja ga Hangouts

m:ovo m:ono| Views: 51

google talk se gasi

Google Talk ili jednostavno Gtalk, poznata aplikacija za chat, od 16. februara će postati stvar prošlosti, a ovu poruku dobili su svi korisnici ove platforme.

Za nešto manje od nedelju dana, Google će zatražiti od korisnika Gtalk-a da definitivno pređu na Hangouts, jer će doći do potpunog gašenja Gtalk-a. Ipak, ovo ne bi trebalo da bude iznenađenje za bilo koga, jer aplikacija nije dostupna za preuzimanje već neko vrijeme, a svi upiti u tom smislu preusmjeravali su zainteresovane da preuzmu Hangouts umjesto Gtalk-a.

google talk

Ovo je postalo neizbježno za sve one koji još uvijek koriste Gtalk, ali istovremeno nije garancija da će oni početi da koriste Hangouts, naročito ako su najčešće koristili interfejs u pretraživaču. Posebno jer postoje i druge, dokazano jednostavnije platforme za instant poruke, koje rade jednako dobro, kao što je slavni WhatsApp.

Mobilni korisnici neće imati problema, osim ako su koristili aplikaciju za Windows Phone, jer Google nema uslugu dostupnu za tu platformu.

Ovo pokazuje da je realnost objedinjenih usluga sve bliža, a Google je morao da izuzme Gtalk iz takve slike stvari kao suvišnu aplikaciju.

google hangoutPremda Hangouts nudi jedinstveniji doživljaj, nije doživio široko usvajanje od strane korisnika. Ovom sveobuhvatnom servisu poruka, SMS-ova, poziva, te video ćaskanja, nedostaju mali detalji, koji druge i diskretnije servise čine boljima. Google je čak stvorio i novu SMS/MMS “Messenger” aplikaciju koja ima bolji dizajn od Hangouts-a.

Da li ćete se vi držati Google-ove ponude i instalirati Hangouts ili ćete naći neki drugi servis za poruke?