Written by

HD gramofonske ploče za buđenje uspomena

m:ovo m:ono| Views: 120

vinil

HD gramofonske ploče  će uskoro postati stvarnost, a prema posljednjim informacijama na tržištu bi trebalo da se nađu već sljedeće godine. Ovo je ideja austrijske start-up kompanije put prijavljen je po imenu Rebeat Innovation koja vjeruje da je otkrila formulu za kreiranje HD gramofonskih ploča, a po njima sve što je za ovaj projekat potrebno jeste 3D mapiranje, softver i laserski sistem.

O konceptu HD gramofonskih ploča se prvi put počelo pričati 2016 godine kada je ovaj patent prvi put prijavljen. Prema riječima predstavnika kompanije Rebeat Inovation, tehnologija bi trebalo da obezbijedi bolji kvalitet zvuka i višu frekvenciju odgovora, 30% više vremena za reprodukciju kao i 30% više amplitude nego kod sadašnjih ploča. Koliko će se ovo zaista čuti zavisi od sistema koji imate. Ako imate gramofon koji je jako star teško da ćete primjetiti sve ove promjene i postignuća.

Najveća vijest u vezi ovoga je što proizvođači tvrde da će biti u potpunsti kompatibilno sa starim uređajima, bez izuzetaka.