Written by

Hip hop roboti i kino iz kreveta

m:vijesti| Views: 130

36 emisija

Pozivamo vas da se i ove subote udobno smjestite na svom kauču i uključite kanal Alternativne televizije tačno u 16.15 časova kada vas očekuje najnovije, 36. po redu izdanje emisije m:magazin. Pričaćemo o zanimljvim trendovima iz svijeta tehnologije, a ova emisija će se posebno svidjeti svim filmoljupcima kojima donosimo priču o jednom stvarno nesvakidašnjem kinu.

Volite ići u kino, ali voljeli biste da su sjedišta malo udobnija? Jedno kino u Moskvi mislilo je upravo na to prilikom kreiranja novog koncepta za svoje kino. Sjedišta su zamijenjena sa udobnim krevetima, tako da su posjetioci ovog kina imali osjećaj kao da se nalaze u udobnosti sopstvenog doma. Ovaj marketinški trik očito je urodio plodom, budući da su ulaznice za skoro sve projekcije bile rasprodane danima unaprijed.

Iako izgleda sasvim uobičajeno, pub u Wales-u koji vam predstavljamo u ovoj emisiji sve je samo ne običan. Radi se o prvom svjetskom pametnom pubu koji je u potpunosti prigrlio novu tehnologiju i omogućio samostalno naručivanje pića putem jednostavnog dodira na touch screen-u.

U ovoj emisiji ćemo se družiti i sa hip hop robotima koji su predstavljeni na internacionalnom sajmu robotike u prestonici Češke. Robotski Toa Mata bend italijanskog producenta Giuseppe-a Acita bio je pravi hit na sajmu, a roboti su kreirani od Lego Bionicle dijelova i posebno dizajniranih električnih motora.

I ove sedmice vas na turu kroz svijet tehnologije vode Jelena Babić i Brankica Stojanović, a svoje prijedloge za poboljšanje emisije možete nam slati na mail adresu magazin@mtel.ba.