Written by

Hit film sedmice: „Still Alice“ na Cinemaxu

m:tel IPTV| Views: 73

salice

Pretpraznična atmosfera se lagano uvlači u naše domove, a ono što je jedna od njenih odlika jeste druženje sa najmilijima u toplom domu. Ako je to i vaš izbor ove subote, preporučujemo Oskarom nagrađenu dramu „Still Alice“, koja je na programu Cinemaxa ove subote u 20.15 časova.

Still Alice je američka drama bazirana na bestseleru Lise Genove, koja nam daje potresan prikaz života osobe koja pati od Alchajmerove bolesti – sve njene strahove i nadanja, ali i svu snagu i borbu nekoga ko očajnički pokušava povezati dijelove svog života u jednu smislenu cjelinu.

Alice je cijenjena profesorica lingvistike i srećno udata majka troje odrasle djece. Međutim, ubrzo nakon navršenog 50. rođendana njen mali raj počinje da se mijenja i ruši kada neočekivano počinje zaboravljati riječi, a zatim i druge stvari. Nakon što joj ljekari dijagnostifikuju ranu fazu Alchajmerove bolesti, njen i život njene porodice suočavaju se sa teškim izazovom. Uz saznanje da je bolest naslijedila od oca, Alice saznaje da postoji šansa u omjeru 50:50 da bolest prenese na svoje potomke. Ovdje započinje njena mukotrpna bitka sa bolešću. Alice, uz to, vodi bitku sa samom sobom, pokušavajući vrijeme koje joj je preostalo iskoristiti kako bi pronašla mir i ljubav za koju je vrijedilo živjeti.

Julianne Moore nagrađena je „Oskarom“ za glavnu žensku ulogu za ovaj film, a mi vam preporučujemo da se u subotu uz program Cinemaxa uvjerite u to da ga je maestralnom glumom istinski i zaslužila.

Cinemax kanal možete pratiti na broju 703 u okviru Open IPTV ponude.