Written by

Hit film sedmice – Zaleđeno kraljevstvo

m:tel IPTV| Views: 95

frozen

Zaleđeno kraljevstvo je sigurno jedan od najpopularnijih crtanih filmova proizašlih iz Disney radionice, a ove nedjelje imaćete priliku da ga zajedno sa svojim mališanima pogledate na RTL televiziji koja se nalazi u Open IPTV ponudi. U nedjelju, 13.12 u tačno 20:00 časova toplo se ušuškaje, pripremite toplu čokoladu i omiljene grickalice pa sa svojim mališanima uživajte u 102 minute predivne ledene bajke.

Ako niste znali Zaleđeno kraljevstvo je priča o Elsi, princezi koja ima kriokinetičke moći što znači da manipuliše snijegom i ledom. Jedne noći u igri ona slučajno ozlijedi svoju sestru Anu. Kralj i kraljica da bi spasili Anu potraže pomoć trolova, koji Ani izbrišu sjećanje na Elsine moći, a Elsu izoluju u dvorcu sve dok ne neuči da ih kontroliše.

Na dan Elsinog punoljetstva kraljevstvo se priprema da okruniše novu kraljicu, a među gostima se nalaze i oni koji se žele okoristiti. Za to vrijeme princeza Ana samo želi istraživati presretna što može izaći iz dvorca.

Priča je prepuna zabavnih likova poput Snješka Olafa, irvasa Svena i njegovog gazde Kristofa, a tu je naravno i predivna ljubavna priča, borba između dobra i zla te zarazne pjesme bez kojih ne može proći niti jedan Diznijev crtić. Zaleđeno kraljevstvo je dobilo i dva Oskara, za najbolji animirani film, te najbolju pjesmu i sigurni smo da će ove nedjelje biti prava porodična filmska poslastica.

RTL se u Open IPTV rasporedu nalazi na poziciji 28, a za sve dodatne informacije o Open programskim sadržajima i novim ponudama posjetite open.mtel.ba stranicu.